Вести
Националн тим до 12, Широки брјег БиХ  19-11-2018
 
 (од лево кон десно) Лука Јанкулоски, Ана Стојановска, Хамид Пепиќ, Нина Маринковиќ и Амар ХусеиновиќМакедонските јуниори до 12 години, од денес го започнуваат својот настап на Тенис Европа јуниорскиот турнир Siroki Brijeg Open 2018 12&U.
Овој турнир е дел од проектот за настап на националниот тим до 12 години и е последниот турнир за националните тимови оваа година.
На овој турнир настапуваат: Амар Хусеиновиќ, Лука Јанкулоски, Нина Маринковиќ и Ана Стојановска со тренерот Хамид Пепиќ.
Денес сите играат во 1 коло на главниот турнир:

1 коло
Luka JANKULOSKI  - Matic HRIBAR 3-6, 2-6
Amar HUSEINOVIC  -  Lazar VIRIJEVIC 0-6, 1-6
Ana STOJANOVSKA - Tara MIHALJEVIC 4-6,2-6
Nina MARINKOVIKJ - Dunja MARIC  1-6, 3-6

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup