Вести
Бојан загуби во 1/2 финале  25-03-2016
  Најдобро рангираниот јуниор до 18 години, Бојан Јанкуловски (67 на ИТФ) оваа недела настапува на главниот турнир на  ITF Junior GRIP2 Tennis Academy Vinaros   во Винарос, Шпанија.

Тој е со ранг 67 на ИТФ и е поставен за 4 носител на турнирот кој е од 2 категорија.

Денес тој во 1/2 финале игра загуби од Elliot BENCHETRIT (FRA) [6] 114 на ИТФ, со резултат 1-6, 2-6


1/2 финале
Bojan JANKULOVSKI (MKD) [4]  1-6 2-6 Elliot BENCHETRIT (FRA) [6]

1/4 финале
Bojan JANKULOVSKI (MKD) [4]     6-3 6-1     Andres FERNANDEZ CANOVAS (ESP)

2 коло главен турнир-
Bojan JANKULOVSKI (MKD) [4]  7-5, 6-4 Aaro POLLANEN (FIN)


1 коло главен турнир

Bojan JANKULOVSKI (MKD) [4]     6-0 7-6(4)     Carlos SANCHEZ JOVER (ESP)

 

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup