Вести
Бојан загуби во 2 коло  30-03-2016
  
Најдобро рангираниот јуниор до 18 години, Бојан Јанкуловски (67 на ИТФ) од денес го продолжува настапот на главниот турнир на  X ITF Junior GRIP2 Tennis Academy Benicarloво Беникарло, Шпанија.

Тој е со ранг 67 на ИТФ и е поставен за 7 носител на турнирот кој е од 2 категорија.

Денес во 2 коло од главниот турнир тој загуби од Valentin VACHEROT (FRA)
 (661 на ИТФ) со резултат 6-7, 3-6 

2 коло главен турнир

Bojan JANKULOVSKI (MKD) [7] 6-7, 3-6 Valentin VACHEROT (FRA)

1 коло главен турнир

Bojan JANKULOVSKI (MKD) [7]     5-7 6-2 6-1     Luca KEIST (SUI)  

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup