Вести
5 место Македонија 2-0 Малта  20-04-2019
       
       Лина Ѓорческа      Магдалена Стоилковска            Ана Ристевска             Александра Симева      Димитар Лабудовиќ

Фед Куп репрезентацијата денес го заврши настапот на Фед Куп натпреварите 2019 година во Хелсинки, Финска. Последниот натпревар го одигравме со репрезентацијата на Малта, а натпреварите за македонската репрезентација ги одигра двета млади и перспективни тенисерки Ана Ристевска и Александра Симева, на кои им гИ честитеаме пРвите победи во поединечна конкуребнција на Фед Куп натпреварите.

Денес се одиграа следните натпреаври:

1 натпревар
SIMEVA, Aleksandra-6-0, 6-0 . Krysta DIMECH
2 натпревар
RISTEVSKA, Ana-  6-1, 6-0 Maja GLUMAC


МАКЕДОНИЈА                    
1. Lina Gjorcheska  385 на ВТА на ИТФ
2.
STOILKOVSKA, Magdalena, 1285 на ИТФ
3.
RISTEVSKA, Ana- 1938 на ИТФ светска јуниорска ранг листа до 18
4. 
SIMEVA, Aleksandra- 1031 на ИТФ светска јуниорска ранг листа до 18
  МАЛТА
1. GENOVESE, Elaine-  335 на ИТФ
2.
CURMI, Francesca, 120 ИТФ светска јуниорска ранг 18
3.
Krysta DIMECH- - нема  на ранг листите
4. 
Maja GLUMAC  Maria Giorgia- нема  на ранг лист

Конечен пласман Хелсинки и Улцињ 2019:
Хелсинки, Финска     Улцињ, Црна Гора        
1 место Финска
2 место Кипар
3 место Литванија
4 место Косово
5 место Македонија
6 место Малта
7 место Алжир
8 мето Исланд
9 место Конго
1 место Египет
2 место Норвешка
3 место Ирска
4 место Црна Гора
5 место Мароко
6 место Ерменија
7 место Кенија


Од Втора Евро Африканска зона за 2020 година испаднаа репрезентациите на Јужна Африка и Босна и Херцеговина
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup