Вести
3 ден Источно Европски Шампионат до 12 години  15-03-2017
   Македонската репрезентација до 12 години учествува на ИТФ / ТЕ тренинг камп до 12 години, која во периодот од 13 март до 18 март, 2017 година, настапува на Тенис Европа турнир GD Tennis Cup, до 12 години, во Анталија, Турција.

Овој турнир покрај пријавените учесници од државните репрезентации е отворен и за други натпреварувачи до 12 години, затоа покрај членовите на репрезентацијата Борјан Николовски и Ива Данева, учествуваат и македонските јуниори Срна Кочишки и Марко Стоилковски.

ДЕНЕС 15.03.2017
2 коло главен турнир
Borjan NIKOLOVSKI -Daniel ALBRECHTSEN 6-0, 4-6, 75
Iva DANEVA - Eda GUNDUZ 6-0, 6-2
Srna KOCHISHKI - Sevval Naz BULUT  3-6, 0-6
Marko STOILKOVSKI -Micah DAHLMANN 2-6, 3-6

Утре 16.03.2017
3 коло главен турнир
Borjan NIKOLOVSKI -со победникот Demir BLIADZE  или Onder BALCI 

Iva DANEVA - со победникот Stanislava SHULZHENKO  или
Yelizaveta ONYSHCHENKO [Q] 

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup