Вести
2 ден Македонија -Ирска 2-1  12-04-2016
       
Магдалена Стоилковска    Катарина Маринковиќ        Елена Јанкуловска             Нора Христовска              Дејан Маринковиќ

Македонската Фед Куп репрезентација денес го продолжува настапот во групните натпревари на Фед Куп натпреварите од третата Евро Африканска зона, во Улцињ, Црна Гора.

Играме  против 2 носител на Фед Куп настанот, репрезентацијата на Ирска, која е носител во нашата група Б.

1 натпревар 
Katarina Marinkovikj   -   Jennifer Timotin 3-6, 6-3, 1-6
2 натпревар    
Magdalena Stoilkovska   -  Georgia Drummy 3-6, 7-5, 6-4

3 натпревар двојки: 
Magdalena Stoilkovska / Katarina Marinkovikj     - Georgia Drummy / Jennifer Timotin 7-5, 4-6, 6-3


МАКЕДОНИЈА:

- Magdalena Stoilkovska 1144 дубл ранк
-
Katarina Marinkovikj нема ранк сингл и  дубл
-
Elena Jankulovska нема ранк сингл и  дубл
-
Nora Hristovska нема ранк сингл и  дубл

Капитен Дејан Маринковиќ
(MKD)

2 носителки  ИРСКА

- Georgia Drummy
-
Jennifer Timotin
-
Anna Bowtell

Капитен Yvonne Doyle (IRL)


Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup