Вести
Пласман на македонските тенисери на вториот турнир на Источно Европскиот Шампионат  16-03-2018
          
Aлександра Симева               Калин Ивановски                                             Јана Стојанова                                Борис Мркев              


Македонската јуниорска репрезентација до 14 години, го заврши настапот на втората недела од ИТФ / ТЕ Источно Европскиот Шампионат во Анталија Турција.

Македонските тенисери ги остварија следните пласмани

2 недела
Калин Ивановски - 1 место            Александра Симева- 1 место
Борис Мркев- 14 место                  Јана Стојанова - 5 место

Калин и Борис во двојки1/4 финале               Александра и Јана во двојки 1 место

1недела
Калин Ивановски - 1 место            Александра Симева- 1 место
Борис Мркев- 12 место                  Јана Стојанова - 2 место

Калин и Борис во двојки1 место               Александра и Јана во двојки 1 место

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup