Вести
Андоновски и Колева на ИТФ јуниорски турнир до 18 години, Тирана  11-09-2018
Македонските јуниори Даниела Колева и Филип Андоновски оваа недела настапуваат на ИТФ јуниорскиот турнир National Sport Park Open U18   до 18 години во Тирана, Албанија.

Даниела со успешен настап старуваше вчера со настап во 1 коло на главниот турнир против италијанката Ginevra APREA (ITA)  која ја победи со резултат 57, 61, 60.

Додека пак Филип Андоновски со настап заврши денес. Тој во 1 коло од главниот турнир загуби од Италијанецот Giulio PEREGO  со резултат 2-6, 0-6.

Даниела загуби во 2 коло од 2 носителка на турнирот Британката Jasmine CONWAY (GBR) [2] со резултат 1-6, 3-6

1 коло главен турнир:
Daniela KOLEVA (MKD)     5-7 6-1 6-0     Ginevra APREA (ITA)
Filip Andonovski (MKD)   2-6, 0-6 Giulio PEREGO (ITA)

12коло главен турнир 12.09.2018:
Daniela KOLEVA (MKD) 1-6, 3-6   Jasmine CONWAY (GBR) [2]
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup