Вести
ОПМ 12- ИТЦМ и фестивал детски тенис Меморијал Александар Славковски  06-06-2019

1. На ден 07.06.2019 година, со почеток во во 11:45 часот во канцеларијата на Тенискиот клуб Југ Скопје, ќе биде извршено извлекување за Отвореното Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 12 години, кое ќе се одржи на терените на тенискиот клуб ИТЦМ-Скопје, во периодот од 08.06.-10.06.2019 година.

Отвореното Првенство на Македонија за

јуниори и јуниорки до 12 

листа на пријавени

Јуниори

Јуниорки 

Жребки:

Јуниори

Јуниорки 

Распоред за играње:

Сабота: 08.06.2019 година
Недела: 09.06.2019 година

 

 

Исто така  во периодот од 08.06.-10.06.2019 година. на терените на тенискиот клуб Југ Скопје , ќе се одржи VII Меморијален турнир Александар Славковски- фестивал на детски тенис: зелен, портокалов И црвен тенис.

2. Извлекувањето за Зелениот турнир ќе биде на ден 07.06.2019 година, со почеток во во 11:00 часот во канцеларијата на Тенискиот клуб Југ-Скопје.

3. Меморијален детски турнир -Александар Славковски- црвен и портокалов тенис:

Почеток на натпреварите:

Натпреварите од ПОРТОКАЛОВИОТ ТЕНИС за МОМЧИЊА и за ДЕВОЈЧИЊА започнуваат во САБОТА на 08.06.2019 година во 11:оо Часот, по претходно запишување кое започнува во 10:00 до 10:30 часот.

 Влечењето на жрепката за Портокаловиот Тенис за момчиња и девојчиња ќе се изврши во 10:40 часот.


Натпреварите од ЦРВЕНИОТ ТУРНИР започнуваат во САБОТА на 08.06.2019 година во 10,00 часот, по претходно запишување кое започнува во 9:0о до 09:30 часот. Влечењето на
ждрепката за Црвениот Тенис ќе се изврши во 09:40 часот.

РОКОТ ЗА ПРИЈАВА ЗА ДЕТСКИ ТЕНИС Е ДО ЧЕТВРТОК, 06.06.2019 година.  Доколку некој од Вашите членови и подоцна се одлучи да учествува на детскиот турнир, тогаш сите заинтересирани учесници кои нема да бидат пријавени во рокот за пријава, а сакаат да настапат на турнирот,  во периодот на запишување може да се пријават кај Делегатот на турнирот.

 

Зелениот турнир
за момчиња и девојчиња
 до 11 години

 

црвен и портокалов тенис

листа на пријавени

момчиња 
девојчиња

црвен тенис
портокалов момчиња
портокалов девојчиња

Жребки:

момчиња 
девојчиња

црвен тенис-
портокалов момчиња-
портокалов девојчиња

Распоред за играње:

Сабота: 08.06.2019 година

 

 

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup