Вести
Конечен пласман на првиот источно Европски шампионат  12-03-2018
         
   Александра Симева               Јана Стојанова             Калин Ивановски                      Борис Мркев               Димитар Лабудовиќ

Македонската јуниорска репрезентација до 14 години,  на 11.03.2018 година го заврши настапот на првата недела на ИТФ / ТЕ Источно Европскиот Шампионат во Анталија Турција за јуниори и јуниорки до 14 години.

Конечниот пласман на македонските репрезентативци е следен:
Kalin IVANOVSKI [1] -  1 место
Aleksandra SIMEVA [1] - 1 место
Jana STOJANOVA [2] - 2 место
Boris MRKEV [4] - 12 место

Сите четворица се победници и во конкуренција на двојки

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup