Вести
2 ден Европско до 14 години  25-07-2017
     
     Александра Симева                Стефанија Кировска                 Калин Ивановски                       Берк Бугариќ


Македонски јуниори во категоријата до 14 години продолжуваат со настапот на Европскиот индивидуален шампионат до 14 години, кој се одржува во Мост, Чешка.

Резултати од Европскиот шампионат до 14 години:

Денес 2 коло поединечно и 1 коло двојки (не пред 15 часот)
Berk BUGARIKJ -Mili POLJICAK 6-7, 7-5,2-6
Kalin IVANOVSKI - Elmer MOLLER [16] 5-7,2-6
Aleksandra SIMEVA - Flavie BRUGNONE [12] 7-6, 6-1

Разигрување
 Stefanija KIROVSKA - покасно ќе го дознаеме противникот(по комплетно одигрување на 1 коло)

1 коло ДВОЈКИ
Berk BUGARIKJ/ Kalin IVANOVSKI  - Filip ZILKAY  / Radovan MICHALIK се игра на 26.07.2017
Aleksandra SIMEVA / Stefanija KIROVSKA - Tilwith DI GIROLAMI / Valentina KHREBTOVA се игра на 26.07.2017

 1 коло
Berk BUGARIKJ -слободен
Kalin IVANOVSKI - Saveli RACHALOUSKI  6-4, 7-6(3)
Stefanija KIROVSKA - Laura HIETARANTA 2-6, 0-6
Aleksandra SIMEVA - Amelija MATJUNINA 6-4, 6-1
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup