Вести
2 ден Македонија 3-0 Албанија  05-04-2018
       
      Горазд Србљак        Димитар Грабул             Стефан Мицов        Ѓорѓи Јанкуловски       Чедомир Јовановски           Владимир Томиќ


Денес  со почеток во 10 часот ќе започне вториот натпревар на македонската Дејвис Куп репрезентација во Третата Европска Зона.


Македонија вториот натпревар го игра со Албанија

МАКЕДОНИЈА - Албанија

1 натпревар
Gorazd Srbljak 6-0, 6-0 Arber Sulstarova
2 натпревар
Dimitar Grabul  6-3, 6-0  Mario Zili
3 натпревар двојки Gjorgji Јankulovski Micov, Stefan    6-2, 6-2 Elbi Mjeshtri / Genajd Shypheja 

Група А резултати после 2 ден

 Група А

1

2

3

4

Моментален

пласман

Бугарија

 

3-0

3-0

1

Македонија

 

2-1

3-0

2

Исланд

0-3

1-2

3

Албанија

0-3

0-3

4

 

Група Б резултати после 2 ден

 Група Б

    1   

    2    

    3  

    4     

Моментален

пласман

Монако

 

3-0

3-0

1

Кипар

 

3-0

2-1

2

Андора

0-3

0-3

 

4

Сан Марино

0-3

1-2

3

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup