Вести
Ана стигна до финале во Тирана  15-04-2016
 


слика од Источно Европски шампионат Анталија турција од лево кон десно Ѓорѓи Јанкуловски, Ведран Радоњанин, Слободан Бачварски, Јана Огњановска и Ана Ристевска


Ана Ристевска утре игра финале на турнирот  Тирана Опен 2016, кој се игра во Тирана, Албанија и е турнир 3 категорија.
финале главен турнир 16.04.2016

Ana RISTEVSKA [1]- Alina SHCHERBININA [2] 

На овој турнир македонските тенисери ги постигнаа следните резултати:

1/2  финале главен турнир- 15.04.2016
Gjorgji JANKULOVSKI [1] -  Hamad MEDJEDOVIC [3] 6-2, 0-6, 2-6
Vedran RADONJANIN [6] - Budimir TOMANOVIC [4]  4-6, 5-7
Ana RISTEVSKA [1]- Natalia SZABANIN [Q] 6-2, 6-3

До сега македонските тенисери ги постигнаа следните резултати:

1/4 финале главен турнир
Gjorgji JANKULOVSKI [1] -  Alexandros DIDO   6-2 6-3
Vedran RADONJANIN [6] - Tsotne DZIMISTARISHVILI [2] 6-1 7-6(5)
Ana RISTEVSKA [1]  -Vittoria MODESTI [7] 6-1, 6-0
Jana OGNJANOVSKA [3]  Anastasia PARASKEVOUDI [5] 3-6 повреда Огњановска


2 коло главен турнир
Gjorgji JANKULOVSKI [1] -  Marcel POLITOWICZ  6-1 6-2
Berk BUGARIKJ - Hamad MEDJEDOVIC [3]   1-6, 2-6
Vedran RADONJANIN [6] - Lorenzo CARBONE [Q]  6-1 1-0 службена победа Ведран

Ana RISTEVSKA [1]  -Greta BORSOI [Q] 6-0, 6-3

Jana OGNJANOVSKA [3]  Anna Chiara BASURTO 6-1, 6-2


1 коло главен турнир ЈУНИОРИ
Gjorgji JANKULOVSKI [1] - слободен
Berk BUGARIKJ - Skerdi HASA   6-2, 6-3
Vedran RADONJANIN [6] - Danijel MAKOVIC [WC]  6-0, 6-0
Damjan POPOVSKI [Q] -  Petar JOVANOVIC  5-7, 1-6
1 коло главен турнир ЈУНИОРКИ -
Ana RISTEVSKA [1]  Ginevra APREA [Q] 6-3, 6-1
Jana OGNJANOVSKA [3]  - Anita BERTOLONI [WC]  6-1, 6-3
Mina DASKALOVIC -  Alina SHCHERBININA [2] 0-6  1-6

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup