Вести
ИТФ турнир до 18. Ниш  30-04-2019
Македонските јуниори  Berk BUGARIKJ , Ана Ристевска, Калин Ивановски и Фидан Агуши, оваа недела настапуваат на ИТФ јуниорскиот турнир во Ниш, Србија. Турнирот е 5 категорија.
На овој турнир преку квалификациите се пласира во главен турнир и Калин Ивановски, каде покрај него настапуваат уште и  Berk BUGARIKJ   и Ана.
 Berk BUGARIKJ е поразен во 1 коло од 1 носител на турнирот

1 коло квалификации

Kalin IVANOVSKI (MKD)     6-4 6-0     Veljko CVETKOVIC (SRB)

Dragutin MITRIC (SRB)     6-4 6-0     Fidan AGUSHI (MKD)

2 коло квалификации

Kalin IVANOVSKI (MKD)     6-3 6-0     Andrija STOSKOVIC (SRB)

3 коло квалификации

Kalin IVANOVSKI (MKD)     6-2 2-6 [10-2]     Veljko KRSTIC (SRB)

 

1 коло главен турнир

Stefan IVIC (SRB) [1]     6-4 7-5     Berk BUGARIKJ (MKD)

Kalin IVANOVSKI (MKD) -Sava RADOVIC

Ana RISTEVSKA -Katarina ZUZUL   

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup