Вести
Зелен тенис и детски тенис  30-04-2019
На ден 03.05.2019 година, со почеток во во 11:00 часот во канцеларијата на македонската тениска федерација, ќе биде извршено извлекување за турнирот Зелен Тенис за момчиња и девојчиња до 11години, кое ќе се одржи на терените на тенискиот клуб Прилеп-Прилеп, во периодот од 04.05.-06.05.2019 година.

 

Исто така  во периодот од 04.05.-05.05.2019 година. на терените на тенискиот клуб Борец-Велес, ќе се одржи турнир ДЕТСКИ ТЕНИС, црвен и портокалов тенис.
Почеток на натпреварите:
Натпреварите од ПОРТОКАЛОВИОТ ТЕНИС за МОМЧИЊА започнуваат во САБОТА на 04.05.2019 година во 10:оо Часот, по претходно запишување кое започнува во 9:00 до 9:30 час. Влечењето на жрепката за Портокаловиот Тенис за Момчиња ќе се изврши во 9:40 часот.
Натпреварите од ПОРТОКАЛОВИОТ ТЕНИС за ДЕВОЈЧИЊА започнуваат во САБОТА на 04.05..2019 година во 11:оо Часот, по претходно запишување кое започнува во 10:30 до 10:45 час. Влечењето на жрепката за Портокаловиот Тенис за Девојчиња ќе се изврши во 10:50 часот.
Натпреварите од ЦРВЕНИОТ ТУРНИР започнуваат во САБОТА на 04.05.2019 година во 12,00 часот, по претходно запишување кое започнува во 11:3о до 11:45 часот. Влечењето на ждрепката за Црвениот Тенис ќе се изврши во 13:00 часот.

РОКОТ ЗА ПРИЈАВА ЗА ДЕТСКИ ТЕНИС Е ДО ЧЕТВРТОК, 02.05.2019 година. Доколку некој од Вашите членови и подоцна се одлучи да учествува на детскиот турнир, тогаш сите заинтересирани учесници кои нема да бидат пријавени во реокот за пријава, а сакаат да настапат на турнирот,  во периодот на запишување може да се пријават кај Делегатот на турнирот.Зелен Тенис
за момчиња и девојчиња
 до 11 години

 

детски тенис
црвен и портсокалов тенис

 

листа на пријавени

Јуниори

Јуниорки

 црвен тенис
портокалов момчиња
портокалов девојчиња

Жребки:

Јуниори

Јуниорки 

црвен тенис- на лице место
портокалов момчиња-
на лице место
портокалов девојчиња-  на лице место

Распоред за играње:

Сабота: 04.05.2019 година

Сабота: 04.05.2019  година: на лице место

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup