Вести
Берк и Јана Државни прваци на Македонија до 14 години  23-05-2017
 

Во периодот од 19.05. до 21.05.2017 година на терените на Тенискиот клуб Тенниспарк Скопје-Скопје се одржа Државното Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 14 години.
Победници на Државното првенство до 14 години се Берк Бугариќ и Јана Стојанова.

ФИНАЛЕ
Берк Бугариќ (Југ-Скопје)- Калин Ивановски (Југ-Скопје)  6-3, 6-3
Јана Стојанова (Тенниспарк-Скопје-Скопје)- Александра Симева (Тенниспарк-Скопје-Скопје) 6-4, 6-3
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup