Вести
2 ден 1 недела на Источно Европско  08-03-2018
     
   Александра Симева               Јана Стојанова             Калин Ивановски                      Борис Мркев               Димитар Лабудовиќ

Македонската јуниорска репрезентација до 14 години, од денес го започнува настапот на ИТФ / ТЕ Источно Европскиот Шампионат во Анталија Турција, во 2 коло на главниот турнир (прво коло беа слободни).

На овој шампионат Македонија ќе ја претставуваат:
1. Александра Симева (Тенниспарк Скопје-Скопје)-(46 рангиранa на Тенис Европа ранг листата до 14)
2. Јана Стојанова (Тенниспарк Скопје-Скопје) (74 рангиранa на Тенис Европа ранг листата до 14)
3. Калин Ивановски- (Тениски клуб Југ-Скопје) (44 рангиран на Тенис Европа ранг листата до 14)
4. Борис Мркев- (Тениски клуб Југ-Скопје)(137 рангиран на Тенис Европа ранг листата до 14)

Капитен: Димитар Лабудовиќ- (Тенниспарк Скопје-Скопје)

Комплетни резултат на македонските репрезентативци.

2 коло 08.03.2018 година
Kalin IVANOVSKI [1] - Kanan GASIMOV 6-2, 6-1
Boris MRKEV [4] - Viktor MARKOV 2-6, 1-6

Aleksandra SIMEVA [1] - Izem Elif OLCER  6-1, 6-0
Jana STOJANOVA [2] - Emilia LUBENOVA 6-1, 6-0


2 коло двојки
Boris MRKEV/Kalin IVANOVSKI [1] -Melos NALLBANI/Drinor SHAMOLLI  62, 60
Jana STOJANOVA /Aleksandra SIMEVA [1]- Emilia LUBENOVA/Yoana RADULOVA  62, 61


1/4 финале 09.03.2018
Kalin IVANOVSKI [1] - Andrej NEDIC [6] 

Aleksandra SIMEVA [1] - Olivia GROZAVU  или Anastasia KOBIDZE [8] 
Jana STOJANOVA [2] - Iulia GHERMAN [5]  или Forta MORINA 


за пласман од 9 до 16 место 09.03.2018
Boris MRKEV [4] - Skerdi HASA [5]  

1 коло
Kalin IVANOVSKI [1] - слободен
Boris MRKEV [4] - слободен
Aleksandra SIMEVA [1] - слободна
Jana STOJANOVA [2] - слободна
1 коло
Boris MRKEV/Kalin IVANOVSKI [1] -слободни
Jana STOJANOVA /Aleksandra SIMEVA [1]-слободни

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup