Вести
1 ден Македонија -Ерменија 2-1  12-04-2016
      
Магдалена Стоилковска    Катарина Маринковиќ        Елена Јанкуловска             Нора Христовска              Дејан Маринковиќ

Македонската Фед Куп репрезентација од денес го започнува настапот на Фед Куп натпреварите од третата Евро Африканска зона, во Улцињ, Црна Гора.

Извлечени сме во Група Б, а првиот натпревар го играме против репрезентацијата на Ерменија.

1 натпревар сингл: Katarina Marinkovikj     -  Lusine Chobanyan   6-3 6-0
2 натпревар сингл:Magdalena Stoilkovska   - Ani Amiraghyan      0-6, 2-6

3 натпревар дубл:
Magdalena Stoilkovska   / Katarina Marinkovikj     - Ani Amiraghyan / Ani Safaryan  6-2, 6-2

МАКЕДОНИЈА:

- Magdalena Stoilkovska 1144 дубл ранк
-
Katarina Marinkovikj нема ранк сингл и  дубл
-
Elena Jankulovska нема ранк сингл и  дубл
-
Nora Hristovska нема ранк сингл и  дубл

Капитен Дејан Маринковиќ
(MKD)

ЕРМЕНИЈА

-
Ani Amiraghyan
603 сингл и 532 дубл
-
Lusine Chobanyan
 нема ранк сингл и  дубл
-
Ani Safaryan
нема ранк сингл и  дубл


Капитен Gayane Movsisyan (ARM)


Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup