Вести
Шендрит запрен во 1 коло на Бугарија Ф2  26-05-2016


На турнирот Бугарија Ф2, вреден 10,000УСД, кој се одржува во Русе, Бугарија, во 1 коло на главниот турнир беше поразен Shendrit DEARI (MKD),  кој на главен турнир се пласира преку квалификациите.
Тој во 1 коло загуби од Ricardo RODRIGUEZ (VEN) [5] со резултат 4-6, 1-6

1 коло главен турнир
Ricardo RODRIGUEZ (VEN) [5]     6-4 6-1     Shendrit DEARI (MKD)  

На квалификациониот турнир настапуваа тројца македонски тенисери: Shendrit DEARI (MKD) (1131 на АТП),  Dino VUCIDOLOV (MKD)(нема ранг на АТП),   и Stefan MICOV (MKD) [9]  (1293 на АТП), 
Комплетни резултати кои ги постигнаа македонските тенисери

1 коло квалификации

Shendrit DEARI (MKD)     6-2 6-2     Stanislav MITROV (BUL)

Dino VUCIDOLOV (MKD)     6-4 6-1     Kasimir BALAKOV (BUL)

Stefan MICOV (MKD) [9]     7-6(6) 6-2     Tom GANGOV (BUL)

2 коло квалификации

Shendrit DEARI (MKD)     6-3 6-3     Vlad PROTOPOPESCU (ROU)

Lukas KONCILIA (AUT) [7]     6-1 6-3     Dino VUCIDOLOV (MKD)

Alexander BRAUN (GER)     6-2 6-3     Stefan MICOV (MKD) [9]

3 коло квалификации

Shendrit DEARI (MKD)     3-6 6-2 7-6(2)     Yan SABANIN (RUS) [2]

 

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup