Вести
Екипно 12, Отворено првенство 16 и детски тенис  28-09-2017
На ден 29.09.2017 година, со почеток во 11 часот, ќе биде извршено извлекување за Екипното Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 12 години, кое ќе се одржи на терените на Тенискиот клуб Тениска Академија-Скопје, во периодот 30.09.-01.10.2017 година.

На ден 29.09.2017 година, со почеток во 12 часот ќе биде извршено извлекување за Отвореното Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 16 години, кое ќе се одржи на терените на Тенискиот клуб Тенниспарк Скопје-Скопје, во периодот 16-18.09.2017 година.

Во периодот од 30.09. до 01.10.2017 година на терените на Тенискиот клуб Академија за тенис Крстевски-АТК-Скопје, ќе се одржи турнир ДЕТСКИ ТЕНИС. Листата на пријавени за детскиот тенис може да се менува дополнува се до рокот за запишување кој е на лице место во клубот.

Запишување
- ПОРТОКАЛОВИОТ ТЕНИС за МОМЧИЊА зод 9:00 до 9:30 час.
- ПОРТОКАЛОВ ТЕНИС за ДЕВОЈЧИЊА од 11:00 до 11:15 часот.
- ЦРВЕНИОТ ТУРНИР од 11:оо до 11:30 часот.
 
опис Екипното Првенство на Македонија
за јуниори и јуниорки до 12 години
Отвореното Првенство на Македонија
за јуниори и јуниорки до 16 години
 ДЕТСКИ ТЕНИС  
листа на пријавени 1.јуниори
2.јуниорки
1.јуниори
2.јуниорки
- ПОРТОКАЛОВИОТ ТЕНИС за МОМЧИЊА 
- ПОРТОКАЛОВ ТЕНИС за ДЕВОЈЧИЊА 
ЦРВЕНИОТ ТУРНИР 
жребови 1. јуниори  + записници
2. јуниорки + записници
1. јуниори
2. јуниорки
- ПОРТОКАЛОВИОТ ТЕНИС за МОМЧИЊА 
- ПОРТОКАЛОВ ТЕНИС за ДЕВОЈЧИЊА 
ЦРВЕНИОТ ТУРНИР 
распоред за играње Сабота: 30.09.2017 Сабота: 30.09.2017


 
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup