Вести
Симева и Бугариќ Државни Прваци до 16 години  27-05-2019
На терените на Тенискиот клуб Југ-Скопје, во периодот од 24,05,-26,05,2019 година се одигра Државното Првенство за јуниори и јуниорки до 16 години.

Државни прваци на Македонија се: Берк Бугариќ (Југ) и Александра Симева (Тенниспарк Скопје)

финале:
Берк Бугариќ (Југ) - Марко Стоилковски (Тенниспарк Скопје)  6-1, 6-1
Александра Симева (Тенниспарк Скопје)- Ива Кузмановска (Југ) 6-4, 6-2

1/2 финале
Берк Бугариќ (Југ) - Елдин Хусеиновиќ (МТП) 6-0, 6-1
Марко Стоилковски (Тенниспарк Скопје)- Мал Агуши (Југ) 6-2, 6-3

Александра Симева (Тенниспарк Скопје)- Симона Ангелова (Југ) 6-1, 6-4
Ива Кузмановска (Југ) Анастасија Стојановска (Тенниспарк Скопје)  6-1, 6-3

 
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup