Вести
Јово-Џагула финалист на Ветерански турнир 2 категорија  02-07-2018
Највозрасниот македонски Ветеран Јован Спасеноски-Џагула (1934 година- 84 години) настапуваше на меѓународен ИТФ турнир  2 категорија во Солун, Грција, Македонија Опен.
Јова стигна до финалето каде загуби од Michel LECLERCQ (FRA) со резултат 06, 06.

Му посакуваме на Џагула уште многу години настапи на официјални тениски турнири.
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup