Вести
МАКЕДОНИЈА 2 - 1 - АЛЖИР ЗА 5-ТО МЕСТО  21-04-2018
      
  Катарина Маринковиќ             Ана Ристевска                      Јана Таневска             Марија Еленова             Димитар Лабудовиќ

Македонската Фед Куп репрезентација денес го игра последниот натпревар во 2018 година во Третата Евро Африканска зона.

 
Денес играме против репрезентацијата aна Алжир за пласман на 5-то односно 6-то место.

1 натпревар:  Јана Таневска  6-3, 1-6, 2-6 Yassamine Budjadi
2 натпревар:  Ана Ристевска      6-3 службена победа Ана  Amira Benaissa

3 натпревар:кАТАРИНА МАРИНКОВИЌ / МАРИЈА ЕЛЕНОВА 6-2, 4-0 службена победа МКД    Yassamine Budjadi Amira Benaissa

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup