Вести
Радоњанин и Ристевска се Дртжавни Прваци до 16 години  28-05-2018
 
од лево кон десно: Берк Бугариќ, Ведран Радоњанин    Од лево кон десно: Ана Ристевска, Јана Огњановска

На терените на Тенискиот клуб Тенниспарк Скопје-Скопје се одигра Дршавното Првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 16 години.

Во 2018 година, Државни прваци на Македонија се Ведран Радоњанин и Ана Ристевска. Тие во 1/2 финалните и финалните натпревари ги постигнаа следните резултати:

ФИНАЛЕ:
Ана Ристевска- (Југ-Скопје)- Јана Огњановска (Југ -Скопје) 60, 61
Ведран Радоњанин (Југ-Скопје)- Берк Бугариќ (Југ-Скопје) 36, 60, 62 

1/2 ФИНАЛЕ:
Ана Ристевска- (Југ-Скопје)- Анасатсија Стојановска (Тенниспарк Скопје-Скопје) 60, 60
Јана Огњановска (Југ -Скопје) - Симона Ангелова (Југ-Скопје) 51 рет (повреда Ангелова)
Ведран Радоњанин (Југ-Скопје)- Елдин Хусеиновиќ (МТП-Скопје) 61, 61
Берк Бугариќ (Југ-Скопје) - Борјан Николовски (АТК-Скопје) 61, 60

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup