Вести
МТФ Национален тим до 14, Софија, Бугарија  15-10-2018
Македонскиот национален тим до 14 години Јана Стојанова и Борис Мркев, заедно со тренерот Слободан Бачварски од денес го започнуваат настапот на Тенис Европа јуниорскиот турнир до 16 години Бароко Куп, кој се одржува во Софија, Бугарија.

На овој турнир покрај националниот тим настапуваат уште и Ива Кузмановска и Симона Ангелова кои на главниот турнир се пласираа  преку квалификациониот турнир, а настапот го завршија на квалификациониот турнир Мал Агуши, Марко Стоилковски, Мартин Христовски, Дарко Колевски и Срна Кочишки.

1 коло 15.10.2018
Jana STOJANOVA [1] 5-7, 4-6 Angela GANEVA 
Boris MRKEV  5-7,3-6 Adriano DZHENEV 

1 коло главен турнир 16.10.2018
Iva KUZMANOSKA [Q] 5-7, 0-6 Andjela PETROVIC [4] 
Simona ANGELOVA [Q] 3-6, 6-7(6) Dalia GEORGIEVA 


комплетни резултати на македонските тенисери на квалификациите:

2 коло квалификации
Iva KUZMANOSKA [2] - Mila GEORGIEVA [16] 2-6, 7-6(4), 6-2
Simona ANGELOVA [3] - Helin SHEFKED 6-2, 6-2

Mal AGUSHI [16, WC] - Bojan RADOMAN [2] 1-6, 4-6
Marko STOILKOVSKI [5] - Nikola KEREMEDCHIEV [13, WC]  3-6, 2-6
1 коло квалификации
Iva KUZMANOSKA [2] - слободна
Simona ANGELOVA [3] - слободна
Srna KOCHISHKI - Sanja DJURDJEVIC [12]  3-6, 3-6

Mal AGUSHI [16, WC] - Nicola TODOROV [WC] 4-6, 7-5, 6-0
Martin HRISTOVSKI - Jonathan SUND NORDAHL [4]  1-6, 0-6
Marko STOILKOVSKI [5] -Viktor VESELINOV GRIGOROV  3-6, 6-3, 6-3
Darko KOLEVSKI [WC] -Nikola CVETANOVIC [12]  2-6, 0-6
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup