Вести
3 ден Северна Македонија 0- 3 Црна Гора  13-09-2019

 

Дејвис Куп репрезентацијата на Северна Македонија, денес ќе го одигра последниот натпревар во група за пласман на 3 односно 4 место во Групата Б, на Дејвис Куп натпреварите, во Третата Европска Група.  (Пласман от во групата е важен за разигувањето за опсанок во 3 Европска Група бидејќи, утре Сабота, 14.09.2019 година, за опстанок ќе се разгигрува помеѓу: 3 од групата А игра со 4 од групата Б, односно 4 од групата А игра со 3 од групата Б)

Двата претходни натпревари ги загубивме од Естонија и Латвија со резултат 0:3, а денес го играме  против репрезентацијата на Црна Гора
1 натпревар Dimitar Grabul -3-6, 2-6  Rrezart Cungu 
2 натпревар Gorazd Srbljak 3-6, 6-3, 3-6  Ljubomir Celebic
3 натпревар двојки Luka Ljuben Andonov/Berk Bugarikj  6-7(3) 0-6  Igor Saveljic  / Mario Aleksic 

ЦРНА ГОРА- РАНГ 78

Ljubomir Celebic 832 ATP

Igor Saveljic  1340 ATP

Rrezart Cungu  1619 ATP

Mario Aleksic 946 – ITF јуниорски

Captain Balsa Milosevic (MNE)

СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА- РАНГ 79

Gorazd Srbljak  868 ATP

Dimitar Grabul (најдобар ранг505 сингл)

Luka Ljuben Andonov-1285 – ITF јуниорски

Berk Bugarikj - 951 – ITF јуниорски

Captain Chedomir Jovanovski (MKD)Б

Држава

1

2

3

4

пласман

1.

EСТОНИЈА- РАНГ 67

 

 1-1 се игра

3-0

3-0 

1

2.

ЛАТВИЈА- РАНГ 71

1-1 се игра

 

3-0 

3-0

2

3.

ЦРНА ГОРА- РАНГ 78

 0-3

 0-3

 

 3-0

3

4.

СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА-  79

 0-3

 0-3

0-3 

 

4

 

А

Држава

1

2

3

4

пласман

1.

ЛУКСЕМБУРГ- РАНГ 65

 

0-3

0-3

0-3

4

2.

ПОЛСКА –РАНГ 69

 3-0 

 

3-0

2-1

1

3.

MОНАКО- РАНГ 74

3-0

0-3

 

0-2 се игра 

3

4.

ГРЦИЈА- РАНГ 85

3-0

1-2

2-0 се игра  

 

2


Сабота, 14.09.2019
Полска-Естонија
Грција-Латвија
Монако  -Северна Македонија
Луксембург-Црна Гора

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup