Вести
2 ден Источно Еврoпски Шампионат до 14 години-1 недела  07-03-2019
       
   Јана Стојанова         Ива Јованова     Марко Стоилковски  Борјан Николовски     Илија Мартиноски

Македонската Јуниорска репрезентација од денес започнува со настап на Источно Европскиот Шампионат за јуниори и јуниорки до 14 години, во Анталија, Турција.

1/4 финале 08.03.2019
Jana STOJANOVA [1] -Rania MUSIC [6] 
Iva JOVANOVA [2] - Juna DANI 

Marko STOILKOVSKI [6] - Pavel MARINOV [1] 

разигрување за пласман 19-20 место- 08.03.2019
Borjan NIKOLOVSKI- Dhimitri MINDILI 
1/2 финале двојки-08.03.2019
Jana STOJANOVA [1] -Iva JOVANOVA [2]  / Anastasija IGNJATIC [3]/ Rania MUSIC 

разгрување двојки за пласман 5-8 место-08.03.2019
Marko STOILKOVSKI [6] -Borjan NIKOLOVSKI  - Noel CAPRAZI / Dhimitri MINDILI 

2 коло 07.03.2019
Marko STOILKOVSKI [6] -Milan RISTOV 6-2, 7-5
Jana STOJANOVA [1] -Gresi BAJRI   61, 60
Iva JOVANOVA [2] - Anastasija IGNJATIC  7-5, 6-1

разигрување за пласман 17-20 место- 07.03.2019
Borjan NIKOLOVSKI- Luka JANUASHVILI 1-6, 2-6
1/4 финале двојки
Marko STOILKOVSKI [6] -Borjan NIKOLOVSKI  -Pavel MARINOV [1]/ Anas MAZDRASHKI 5-7, 6-3, 5-10
Jana STOJANOVA [1] -Iva JOVANOVA [2]  / Aleksandra GABROVSKA/Veneta GENCHEVA   6-2, 6-1

1 коло 06.03.2019
Marko STOILKOVSKI [6] -слободен
Borjan NIKOLOVSKI - Amar KOLIC  2-6, 0-6
Jana STOJANOVA [1] - слободна
Iva JOVANOVA [2] - слободна

1 коло двојки
Marko STOILKOVSKI [6] -Borjan NIKOLOVSKI 6-2, 6-1 Samvel AGHAYAN- Mikayel AVANESYAN 
Jana STOJANOVA [1] -Iva JOVANOVA [2]  / слободни
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup