Вести
1 ден Македонија 0-3 Тунис  14-06-2017
     
       Катарина Маринковиќ               Нора Христовска                Викторија Веселинова                  Дејан Маринковиќ

Македонската репрезентација денес го започнува настапот на ФЕД Куп натпреварите од 3-та Евро Африканска зона, со репрезентацијата на Тунис

1 натпревар HRISTOVSKA, Nora (MKD) (нема ВТА ранг) - 2-6, 3-6 BECHRI, Chiraz (TUN)(698 на ВТА)
2 натпревар 
MARINKOVIKJ, Katarina (MKD) (нема ВТА ранг) 1-6, 2-1 повреда Катарина   JABEUR, Ons (TUN)
(114 на ВТА)
3 натпревар   HRISTOVSKA, Nora (MKD) /  VESELINOVA, Viktorija (MKD)   4-6, 6-4. 2-6 BECHRI, Chiraz (TUN)/ BOUZGARROU, Mouna (TUN)
Катарина Маринковиќ за жал се стекна со повреда на десниот зглоб на ногата. Ногата и е во гипс и нема да може да одигра ниту еден натпревар на ФЕД КУП 2017.


Македонската репрезентација е во состав:                                 Репрезентацијата на Тунис е во состав:
1.  MARINKOVIKJ, Katarina (MKD)  нема ранг                               1. JABEUR, Ons (TUN) (114 на ВТА)
2. HRISTOVSKA, Nora (MKD)      нема ранг                                   2. BECHRI, Chiraz (TUN)(698 на ВТА)
3. VESELINOVA, Viktorija (MKD) нема ранг                                    3. BOUZGARROU, Mouna (TUN) (најдобар ранг 1248 во 2016)

Во нашата група денес играат и репрезентациите на Финска против Камерун, Финска води 2-0

1 натпревар Oona ORPANA- 6-0, 6-0  Linda Claire ELOUNDOU NGA
2 натпревар Mia Nicole EKLUND 6-1 6-1Manuella Peguy ELOUNDOU NGA

3 натпревар двојки Mia Nicole EKLUND / Emma LAINE 
6-1, 6-2  Linda Claire ELOUNDOU NGA / Manuella Peguy ELOUNDOU NGAНазад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup