Вести
Ѓорѓи и Марија Државни прваци до 18  22-06-2017
   
од лево кон десно Јана Таневска и Марија Еленова                од лево кон десно Андреј Андреевски и Ѓорѓи Јанкуловски

Во периодот од 10-21,06,2017 година, на терените на Тениски клуб Југ-Скопје се одржа Државното првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 18 години.

Државни Прваци на Македонија во 2017 година се Марија Еленова и Ѓорѓи Јанкуловски (кој е Државен првак и до 16 години)

Вчера во финалните натпревари Ѓорѓи го совлада Андреј Андреевски, а Марија ја победи Јана Таневска

ЈУНИОРИ
Ѓорѓи Јанкуловски (Југ-Скопје) - Андреј Андреевски (МТП-Скопје) 6-0, 6-1

ЈУНИОРКИ
Марија Еленова (Тенниспарк-Скопје)- Јана Таневска (Академија-Скопје) 6-3, 6-0
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup