Вести
1 ден Источно Европски Шампионат до 12 години  13-03-2017
 

Македонската репрезентација до 12 години учествува на ИТФ / ТЕ тренинг камп до 12 години, која во периодот од 13 март до 18 март, 2017 година, настапува на Тенис Европа турнир GD Tennis Cup, до 12 години, во Анталија, Турција.

Овој турнир покрај пријавените учесници од државните репрезентации е отворен и за други натпреварувачи до 12 години, затоа покрај членовите на репрезентацијата учествува и македонските јуниори Срна Кочишки и Марко Стоилковски

1 коло главен турнир
Borjan NIKOLOVSKI -Furkan SAHIN  6-3, 6-1
Iva DANEVA - Melis Doga OZCAN [WC]  7-5, 6-3

Srna KOCHISHKI - Elifnur ALTINTEPE [Q] 6-1, 6-2
Marko STOILKOVSKI -Mahmut Emre GURMERIC  6-3, 6-1

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup