Вести
ВЕЛЕС ОПЕН 2018  20-09-2018
 

На Отвореното првенство на Македонија за Мажи и Жени ВЕЛЕС ОПЕН 2018,
 кое се одржа во периодот од 19-23.03.2018 година, на терените на тенискиот клуб Борец-Велес, беа постигнати следните резултати:

финални натпревари 23.09.2018 објава на веб Општина Велес преземи тука.
Горазд Србљак (Тенниспарк) - Стефан Мицов (Тенниспарк)-5-7, 6-7(5)

1/2 финални натпревари 22.09.2018
Горазд Србљак (Тенниспарк) -  Обрад Марковски (МТП) 6-1, 6-2
Стефан Мицов (Тенниспарк)- Ведран Радоњанин (Југ) 7-6(1), 6-3

1/4 финални натпревари 21.09.2018
Горазд Србљак (Тенниспарк) - Драган Думевски (Борец)  5-7, 6-2, 6-3
Лука Љубен Андонов (Југ)- Обрад Марковски (МТП) 3-6, 4-6
Стефан Мицов (Тенниспарк)- Иван Манасов (Југ) 7-5, 7-5
Борјан Стефановски (АТК)- Ведран Радоњанин (Југ) 1-6, 4-6

2 коло
Лука Љубен Андонов (Југ)- Мартин Јовиќ(Тениска Академија) 63, 61
Обрад Марковски (МТП)- Марко Дуковски (Југ)  60, 60
Борјан Стефановски (АТК)- Лазар Мицев (Црна Река) 63, 62
Драган Думевски (Борец)- Андреј Андреевски(МТП) 63, 75
Иван Манасов (Југ)- Прохор Чамуровски (Тенниспарк) 63, 36, 62
Ведран Радоњанин (Југ)- Ѓорѓи Јанкуловски (Југ) 64, 4-1 рет
Стефан Мицов (Тенниспарк)- Берк Бугариќ (Југ) 62, 64
Горазд Србљак (Тенниспарк) - Михаил Кусески (Винер Про)62, 63

1 коло:
Михаил Кусески (Винер Про)- Елдин Хусеиновиќ (МТП)  60, 60 

 Отвореното првенство на Македонија
за Мажи и Жени ВЕЛЕС ОПЕН 2018

 

 

жребови

1. Мажи

распоред за играње

Петок: 21.09.2018

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup