Вести
Источно Европски развоен камп до 12 години  05-03-2018
                             
      Филип Стојановски                      Нина Маринковиќ                 Симон Митев

Македонската јуниорска репрезентација до 12 години утре ќе отпатува на Источно Европскиот развоен камп до 12 години, во Анталија, Турција.
Во рамките на кампот планирано е првите 5 дена да имаат тенисерите и капитенот обука, а веќе од понеделник, 12.03.2018 годна да започнат со настап на Теннис Европа јуниорскиот турнир ГД Теннис Цуп, во Анталија, Турција.

Македонската репрезентација е во следниот состав:
1. Нина Маринковиќ- Тениски клуб Југ-Скопје
2. Филип Стојановски- Тениски клуб Тенниспарк Скопје-Скопје

Капитен: Симон Митев -  Тениски клуб Тенниспарк Скопје-Скопје
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup