Вести
Бојан и Ѓорги во 2 коло на Пловдив Куп до 18  12-04-2016

     
Бојан Јанкуловски         Ѓорѓи Јанкуловски                      Марија Еленова

Македонските тенисери до 18 години настапуваат на ИТФ јуниорскиот турнир во Пловдив, Бугарија. На овој турнир настапуваат директно на главен турнир Бојан Јанкуловски, Ѓорѓи Поповски се пласира на главен турнир преку квалификациите, а Марија Еленова сеуште настапува според распоредот на квалификациите и џденес таа игра 2 коло квалификации.

До сега на овој турнир македонските тенисери ги постигнаа следните резултати:
2 коло главен турнир
Bojan JANKULOVSKI (MKD) [4]  -  Carlos LOPEZ MONTAGUD (ESP)
Gjorgji POPOVSKI (MKD)         Piotr MATUSZEWSKI (POL) [2]

1 коло главен турнир
Gjorgji POPOVSKI (MKD)     2-6 7-6(1) 6-3     Ignasi DE RUEDA DE GENOVER (ESP)
Bojan JANKULOVSKI (MKD) [4]     6-3 7-6(2)     Guilherme Wojciechowski OSORIO (BRA)

1 коло квалификации

Gjorgji POPOVSKI (MKD)     6-2 6-3     Rumen LAZOV (BUL)

2 коло квалификации

Gjorgji POPOVSKI (MKD)     6-3 6-4     Sebastian MERMERSKY (BUL) [3]

3 коло квалификации

Gjorgji POPOVSKI (MKD)     6-4 6-2     Valentin POPESCU (ROU) [6]

 

1 коло квалификации јуниорки

Marija ELENOVA (MKD)     6-2 4-6 6-2     Mikaela KONSTANTINOVA (BUL)

2 коло квалификации СЕ ИГРА ДЕНЕС

Marija ELENOVA (MKD)     Ramona Eva CHIVU  6-4, 1-6, 1-2 рет Марија

 

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup