Вести
2 ден Македонија 3 0 Камерун  15-06-2017
      
    Катарина Маринковиќ             Нора Христовска      Викторија Веселинова      Дејан Маринковиќ

Македонската репрезентација денес го започнува настапот на ФЕД Куп натпреварите од 3-та Евро Африканска зона, со репрезентацијата на Тунис

1 натпревар VESELINOVA, Viktorija (MKD) 6-1, 6-0 Venus Mirande NGONE HAGAL(CMR)
2 натпревар  HRISTOVSKA, Nora (MKD) 6-2, 6-2 Manuella Peguy ELOUNDOU NGA (CMR)
3 натпревар  HRISTOVSKA, Nora (MKD) / VESELINOVA, Viktorija (MKD) 6-1, 6-0 Manuella Peguy ELOUNDOU NGA (CMR)/ Linda Claire ELOUNDOU NGA (CMR)
Македонската репрезентација е во состав:                                 Репрезентацијата на Камерун е во состав:
1.  MARINKOVIKJ, Katarina (MKD)  повредена                            1. Manuella Peguy ELOUNDOU NGA (CMR) нема ранг WTA
2. HRISTOVSKA, Nora (MKD)     нема ранг WTA                            2. Linda Claire ELOUNDOU NGA (CMR) нема ранг WTA
3. VESELINOVA, Viktorija (MKD) нема ранг WTA                           3. Venus Mirande NGONE HAGAL(CMR) нема ранг WTA

 


Во нашата група денес играат и репрезентациите на Финска и Тунис, резултатот е 2-1

1 натпревар Oona ORPANA- 6-3, 6-2  BECHRI, Chiraz (TUN)(698 на ВТА)
2 натпревар SUOMALAINEN, Piia (FIN)  
1-6, 6-4,1-6 JABEUR, Ons
3 натпревар двојки Mia Nicole EKLUND / Emma LAINE   7-5, 6-7(5), 6-2
BOUZGARROU, Mouna / JABEUR, Ons

Моментални резултати по групи:

рб

ГРУПА  А

1

2

3

 

1

ГРЦИЈА

 

3-0  

2-1

 

2

ЕРМЕНИЈА

0-3

 

0-3

 

3

МАЛТА

1-2

3-0

 

 

 

рб

ГРУПА  Б

1

2

3

4

1

ИРСКА

 

16.06.2017

2-1

3-0

2

КИПАР

16.06.2017

 

3-0

3-0

3

КЕНИЈА

1-2

0-3

 

16.06.2017

4

ИСЛАНД

0-3

0-3

16.06.2017

 

 

рб

ГРУПА  Ц

1

2

3

4

1

ФИНСКА

 

16.06.2017

2-1

3-0

2

МАКЕДОНИЈА

16.06.2017

 

0-3

3-0

3

ТУНИС

1-2

3-0

 

16.06.2017

4

КАМЕРУН

0-3

0-3

16.06.2017

 

 

рб

ГРУПА  Д

1

2

3

4

1

МОЛДАВИЈА

 

16.06.2017

3-0

3-0

2

МАРОКО

16.06.2017

 

3-0

3-0

3

АЛЖИР

0-3

0-3

 

16.06.2017

4

МОЗАМБИК

0-3

0-3

16.06.2017

 


 
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup