Вести
Македонија 2-1 Ерменија за пласман 9-12 место  16-06-2017
        
    Катарина Маринковиќ             Нора Христовска      Викторија Веселинова      Дејан Маринковиќ

Македонската репрезентација во саботата, 17.06.2017 година, го одигра последниот натпревар на ФЕД Куп натпреварите од 3-та Евро Африканска зона, и ја победи репрезентацијата на Ерменија со резултат 2-1, со што се пласира на 9 место на овогодинешното Фед Куп натпреварување.

за пласман од 9 до 12 место
1 натпревар VESELINOVA, Viktorija (MKD)7-5, 2-6,2-6 Anna MOVSISYAN
2 натпревар  HRISTOVSKA, Nora (MKD)  6-2,6-4 Gabriella AKOPYAN
3 натпревар  HRISTOVSKA, Nora (MKD) / VESELINOVA, Viktorija (MKD) 4-6,6-4,6-4 Anna MOVSISYAN  / Marina DAVTYAN

РАЗИГРУВАЊЕ 17.06.2017

За пласман од 1-4 место
1 натпревар Грција –Финска 2-0

2 натпревар Молдавија -Кипар 2-0

Молдавија и Грција се пласираа во Втора Евро Африканска Група во 2018 година
Кипар и Финска делат 3 место
За пласман од 5-8 место

1 натпревар Тунис – Малта 1-2

2 натпревар Мароко – Ирска 2-1
Малта и Мароко се 5 место, а 7 место делат Ирска и Тунис

За пласман од 9-12 место

1 натпревар Македонија -Ерменија 2-1

2 натпревар Алжир- Кенија 2-0

Македонија и Алжир делат 9 место а Ерменија и Кенија 11 место
За пласман од 13-15 место

1 натпревар Мозамбик- Исланд 0-3

Исланд е 13 место, Мозамбик 14 место и 15 место Камерун

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup