Вести
Источно Еврoпски Шампионат до 14 години-2 недела  12-03-2020
ТУРНИРОТ Е ОТКАЖАНМакедонската јуниорска репрезентација до 14 години од денес го продолжува настапот, втора недела, на Источно Европскиот Шампионат за јуниори и јуниорки до 14 години, кој се одржува во Анталија, Турција
Денес се играат следните натпревари:

Пласман

Јуниори

пласман 5-8 место

Amar HUSEINOVIKJ [6] - Jovan TOMOVIC [3]         

пласман 
9-12 место

Filip STOJANOVSKI - Alexandr MARINOV 
Nina MARINKOVIKJ [8]
 - Olta BAJRAMAJ 
Ana STOJANOVSKA - Gresi BAJRI [5] 

 

Пласман

Двојки

ФИНАЛЕ

Amar HUSEINOVIKJ [6] /Filip STOJANOVSKI- Marko MAKSIMOVIC [1] / Fatih SISIC 


Резултати од претходни денови:

 

Пласман

Јуниори

1 коло

Amar HUSEINOVIKJ [6] - слободен
Filip STOJANOVSKI - Frens ANDRANJI  6-0, 6-0

2 коло

Amar HUSEINOVIKJ [6] -Erik TIRATSVYAN  6-3, 6-0
Filip STOJANOVSKI -Marko MAKSIMOVIC [2] 1-6, 0-6

¼ финале

Amar HUSEINOVIKJ [6] -Ilie CAZAC [1] 6-7(4), 1-6

 

Пласман

Јуниорки

1 коло

Nina MARINKOVIKJ [8] - слободна
Ana STOJANOVSKA - Meri HOVSEPYAN 60, 60

2 коло

Nina MARINKOVIKJ [8] - Rositsa DENCHEVA [6]  1-6, 0-6
Ana STOJANOVSKA - Anghelina MOCANU [3] 1-6, 3-6

 

Пласман

Јуниори-ки

9- 16 место

Nina MARINKOVIKJ [8] - Simay KELES  61, 64

Ana STOJANOVSKA - Tara RASOVIC 6-1, 6-1

9- 16 место


Filip STOJANOVSKI -  Aleksandre SHVANGIRADZE [6]  6-3, 6-4

 

Пласман

Двојки

1 коло

Ana STOJANOVSKA / Nina MARINKOVIKJ [8] - слободни
Amar HUSEINOVIKJ [6] /Filip STOJANOVSKI- слободни

¼ финале

Ana STOJANOVSKA / Nina MARINKOVIKJ / Anastasija IGNJATIC [3]  Asja SALKANOVIC  46, 64, 6-10
Amar HUSEINOVIKJ [6] /Filip STOJANOVSKI- Kivanc BEDIR / Haydar Cem GOKPINAR 7-5, 6-1

½  финале

Amar HUSEINOVIKJ [6] /Filip STOJANOVSKI- Ilie CAZAC / Alexandr MARINOV 6-4,6-2

Назад
Баркод
Генерален спонзор
Цевитана
Златен спонзор
Спонзори
  • VALMIR CONSTRUCTION –DOOEL Skopje
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup