Вести
Државно првенство на Македонија за Мажи и Жени  28-09-2018
 


Денес заврши, Државното првенство на Македонија за Мажи и Жени поединечно и Мажи во конкуренција на двојки 
 кое се одржа во периодот од 27.09.-30.09.2018 година, на терените на тенискиот клуб Југ-Скопје.

Државен првак на Македонија во поединечна конкуренција е Горазд Србљак (Тенниспарк) кој дене го совлада Димитар Грабул со резултат 63, 62

Во конкуренција на двојки Државни прваци се Стефан Мицов и Обрад Марковски кои во финалето ги победи ја Иван Манасов и Михил Кусевски со резултат 60, 61


Комплетни резултати постигнати на Државното  Првенство:
поединечно     конкуренција на двојки
 финале 30.09.2018
Горазд Србљак (Тенниспарк) (1)-Димитар Грабул (Југ)(3) 63, 62

1/2 финале 29.09.2018
Горазд Србљак (Тенниспарк) (1)- Ведран Радоњанин(Југ) (8) wo
Димитар Грабул (Југ)(3) Стефан Мицов(Тенниспарк)(5)- 
76(5), 46, 5-4 ret Мицов

1/4 финале 28.09.2018
Горазд Србљак (Тенниспарк) (1)- Берк Бугариќ (Југ)- 61, 60
Драган Думевски (Борец)
Ведран Радоњанин(Југ) (8) 46,76(5),26
Обрад Марковски (МТП)(7)-
Димитар Грабул (Југ)(3)
 36,16
Стефан Мицов(Тенниспарк)(5)- 
Иван Манасов (Југ)(2) 63,64

2 коло
Горазд Србљак (Тенниспарк) (1)- Енсар Пепиќ (Југ) 61, 60
Берк Бугариќ (Југ)- Борајан Стефановски (АТК) (6)-60, 60
Лука Љубен Андонов (Југ)(4)-Драган Думевски (Борец)- 26, 16
Филип Андоновски (АТК)- Ведран Радоњанин(Југ) (8)-16, 26
Обрад Марковски (МТП) (7)-Мартин Јовиќ (Академија)- 60, 64
Прохор Чамуровски (Тенниспарк)- Димитар Грабул (Југ) (3)- 06, 06
Стефан Мицов(Тенниспарк)(5)- Фидан Агуши(Југ)- w.o
Михаил Кусески(Винер Про)- Иван Манасов (Југ)(2) 36, 06

1 коло
Горазд Србљак (Тенниспарк) (1)- слободен
Енсар Пепиќ (Југ)- Марио Гештаковски (ИТЦМ) 63, 26, 60
Берк Бугариќ (Југ)- слободен
Борајан Стефановски (АТК) (6)- Слободен
Лука Љубен Андонов (Југ)(4)-слободен
Драган Думевски (Борец)- слободен
Филип Андоновски (АТК)- слободен
Ведран Радоњанин(Југ) (8)- слободен
Обрад Марковски (МТП) (7)-слободен
Мартин Јовиќ (Академија)- слободен
Прохор Чамуровски (Тенниспарк)- Елдин Хусеиновиќ (МТП) 61, 61
Димитар Грабул (Југ) (3)- слободен
Стефан Мицов(Тенниспарк)(5)- слободен
финале двојки 29,09,2018
Иван Манасов/Михаил Кусески- Стефан Мицов/ Обрад Марковски -06, 16


1/2 финале двојки 28,09,2018
Прохор Чамуровски /Марио Гештаковски (1) -Иван Манасов/Михаил Кусески-
64, 46, 6-10
Стефан Мицов/ Обрад Марковски -Димитар Грабул /Драган Думевски (2)
76(11), 62
1/4 финале двојки
Прохор Чамуровски /Марио Гештаковски -(1) слободни
Иван Манасов/Михаил Кусески- Берк Бугариќ / Ведран Радоњанин  63, 26, 10 6
Стефан Мицов/ Обрад Марковски -слободни
Димитар Грабул /Драган Думевски (2)- слободни Државното првенство на Македонија за Мажи и Жени
поединечно и Мажи во конкуренција на двојки 

листа на пријавени

1. Мажи
2. Жени

жребови

1. Мажи поединечно и Мажи конкуренција на двојки
2. Жени

распоред за играње

Четврток: 27.09.2018
Петок: 28.09.2018
Сабота: 29.09.2018

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup