Вести
детски тениси и одложување на ОПМ 14  13-06-2019
На ден 13,06,2019 година, со почеток во 11 часот, во канцеларијата на Тенискиот клуб Тенниспарк Скопје-Скопје, ќе биде извршено извлекување за Отвореното првенство на Македонија за јуниори и јуниорки до 14 години, кое ќе се одржи на терените на Тенискиот клуб Борец-Велес, во периодот од 15.06.-17.06.2019 година.    ОДЛОЖЕН ЗАРАДИ МАЛ БРОЈ НА ПРИЈАВЕНИ УЧЕСНИЦИ

Исто така  во периодот од 15.06.-16.06.2019 година. на терените на тенискиот клуб Фан Тенис Скопје , ќе се одржи турнир-детски тенис: портокалов и црвен тенис.

РОКОТ ЗА ПРИЈАВА ЗА ДЕТСКИОТ ТЕНИС Е ДО ЧЕТВРТОК, 13.06.2019 година.  Доколку некој од Вашите членови и подоцна се одлучи да учествува на детскиот турнир, тогаш сите заинтересирани учесници кои нема да бидат пријавени во рокот за пријава, а сакаат да настапат на турнирот,  во периодот на запишување може да се пријават кај Делегатот на турнирот.

ПОЧЕТОК НА НАТПРЕВАРИ
Натпреварите од ПОРТОКАЛОВИОТ ТЕНИС за МОМЧИЊА започнуваат во САБОТА на 15.06.2019 година во 10:оо Часот, по претходно запишување кое започнува во 9:00 до 9:30 час. Влечењето на жрепката за  за Момчиња ќе се изврши во 9:40 часот.
Натпреварите од ПОРТОКАЛОВ ТЕНИС за ДЕВОЈЧИЊА започнуваат во САБОТА на 15.06.2019 година во 11:00 Часот, по претходно запишување кое започнува во 10:30 до 10:45 часот. Влечењето на жрепката Девојчиња ќе се изврши во 10:50 часот.
Натпреварите  од  ЦРВЕНИОТ ТУРНИР започнуваат во САБОТА на 15.06.2019 година во 12:00 часот, по претходно запишување кое започнува во 11:3о до 11:45 часот., Влечењето на ждрепката за Црвениот Тенис ќе се изврши во 11:50 часот.


 

Отвореното првенство на Македонија
за јуниори и јуниорки до 14 години

 

црвен и портокалов тенис

 

листа на пријавени

јуниори
јуниорки

црвен тенис
портокалов момчиња
портокалов девојчиња

Жребки:

јуниори
јуниорки

црвен тенис- на лице место
портокалов момчиња-на лице место
портокалов девојчиња- на лице место

Распоред за играње:

Сабота: 15.06.2019 година

 

 

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup