Вести
Ана утре во 1/4 финале на ЈАСОН КУП до 16 годни  06-04-2017
Оваа недела македонските јуниори настапуваат на Тенис Европа турнирот YASON CUP до 16 години, кој се одржува во Нови Сад, Србија.

На овој турнир македонските тенисери ги постигнаа следните резултати:
УТРЕ 1/2 финале главен турнир
Ana RISTEVSKA [3] - Dorka DRAHOTA SZABO [12]  


ДЕНЕС
1/4 финале главен турнир
Ana RISTEVSKA [3] - Katarina TRIVIC [15, WC]  6-1, 6-2
Gjorgji JANKULOVSKI [9]  - Zsombor VELCZ [7] 7-5, 4-6, 4-6
Darija KRZOVSKA [5] - Senka DELETIC 6-3, 2-6, 4-6
2 коло главен турнир
Gjorgji JANKULOVSKI [9]  - Stefan SPASOJEVIC [WC] 6-4, 6-4
Luka Ljuben ANDONOV [6] - Samuil KONOV 2-6, 3-6

Darija KRZOVSKA [5] -Yasmeen GHAOUI [Q]  6-4, 4-6, 6-1
Ana RISTEVSKA [3] - Luna URSO  6-1, 6-1

1 коло главен турнир
Gjorgji JANKULOVSKI [9]  - Marko TOPO  6-2, 6-1
Filip ANDONOVSKI [Q] - Stefan POPOVIC [15]  5-7, 2-6
Vedran RADONJANIN [16] - Jovan VUCIC  5-7, 2-6
Luka Ljuben ANDONOV [6] - Luka MARKOVIC [Q] 5-7, 6-0, 7-5

Darija KRZOVSKA [5] - Milana VULIN 6-7(2), 6-0, 6-4
Mina DASKALOVIC - Andjela VIDOVIC [9] 1-6, 6-4, 5-7
Ana RISTEVSKA [3] - Daniela BOEHM  6-4, 6-3
Jana OGNJANOVSKA - Ana Paraschiva MANEA [2] 3-6, 3-6
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup