Вести
Ана Ристевска денес загуби во 1/4 финале на 1 категорија Италија  01-06-2017
Ана Ристевска (89 месторангирана на Тенис Европа ранг листата до 16 години) оваа недела заедно со ИТФ / ТЕ тимот до 16 години учествува на Тенис Европа турнир 1 категорија во Биела, Италија 4° TORNEO INTERNAZIONALE U 16 Città di Biella.

Ana RISTEVSKA [5] е поставена за 5 носителка на турнирот и денес таа загуби во 1/4 финале поединечно од Eleonora ALVISI со резултати 4-6, 6-0, 2-6.

Ана до сега ги има постигнато следните резултати:

1/4 финале
Ana RISTEVSKA [5] - Eleonora ALVISI 4-6, 6-0, 2-6

2 коло
Ana RISTEVSKA [5] - Martina ZARA [Q] 3-6, 6-1, 6-0

1 коло
Ana RISTEVSKA [5] - Francesca BOTTARDI [WC]  6-1, 6-2
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup