Вести
1/2 финале сингл и финале двојки на 1 недела Источно Европски шампионат  10-03-2018
       
   Александра Симева               Јана Стојанова             Калин Ивановски                      Борис Мркев               Димитар Лабудовиќ

Македонската јуниорска репрезентација до 14 години, од денес го продолжува настапот на ИТФ / ТЕ Источно Европскиот Шампионат во Анталија Турција. Калин, Јана и Александра денес победија во 1/2 финале на првиот Шампионат и утре (недела) ќе играат финале Јана и Александра во македонското дерби, а Калин против победникот од натпреварот Maxim CAZAC [2] или Atakan KARAHAN
Борис Мркев на утешниот турнир утре ќе разигрува за пласман од 11 до 12 место.

Резултати кои денес ги постигнаа македонските репрезентативци.
финале 11.03.2018
Kalin IVANOVSKI [1] - Maxim CAZAC [2] 
Aleksandra SIMEVA [1] - Jana STOJANOVA [2]

за пласман од 11 до 12 место 11.03.2018
Boris MRKEV [4] - Kanan GASIMOV 


1/2 финале 10.03.2018
Kalin IVANOVSKI [1] - Matija SAMARDZIC [3]   62, 64
Aleksandra SIMEVA [1] - Divna RATKOVIC [3]   75, 36, 64
Jana STOJANOVA [2] - Duru Yagmur DURGUN 60, 60


за пласман од 9 до 12 место 10.03.2018
Boris MRKEV [4] - Tamerlan AZIZOV  2-6, 2-6

финале двојки 10.03.2018
Boris MRKEV/Kalin IVANOVSKI [1] -Mihail BROVINSCHI [2] / Maxim CAZAC 26, 61, 10-8
Jana STOJANOVA /Aleksandra SIMEVA [1]- Bojana NIKCEVIC [2] / Divna RATKOVIC 16, 61, 10-6


Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup