Вести
4 ден Македонија 2-0 Кипар  07-04-2018
 
        Горазд Србљак       Димитар Грабул           Стефан Мицов        Ѓорѓи Јанкуловски       Чедомир Јовановски        Владимир Томиќ


Денес македонската Дејвис Куп репрезентација го игра последниот натпревар во Третата Европска Зона. Овој натпревар е за пласман 3 односно 4 место за 2018 година.

Последниот натпревар го игрме со второ пласираната екипа од групате Б, репрезентацијата на Кипар.

1 натпревар Горазд Србљак-6-1, 6-2  Nicholas Campbell
2 натпревар Димитар Грабул 6-1 5-7, 7-6(5)  Menelaos Efstathiou
3 натпревар Димитар Грабул /  Стефан Мицов -  Menelaos Efstathiou / Eleftherios NeosPlay-off

 

 

Резултат

Play-off

 

 

резултат

Bulgaria

 

Monaco

 

 

Montenegro

 

Malta

 

 


ЗА 3 односно

4 МЕСТО

Резултат

За 3 односно

4 МЕСТО

резултат

Македонија

 

Кипар

 

 

Greece

 

Moldova

 

 

 

ЗА 5 односно

6 МЕСТО

Резултат

ЗА 5 односно

6 МЕСТО

резултат

Iceland

 

Andorra

 

 

Latvia

 

Liechtenstein

 

 

 

За 7 односно

8 место

Резултат

За 7 односно

8 место

резултат

Albania

 

San Marino

 

 

Armenia

 

Kosovo

 

 


Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup