Вести
Јово -Џагула 70 години од прв одигран натпревар  03-10-2021
   

На ден 02,10,2021 година, на терените на ЁТенискиот клуб Југ-Скопје, за време на организацијата на Државното Првенство за Мажи, поединечна кобнкуренција и конкуренција на двојки, мкако и за време на ITF World Tennis Tour Men's 25000- Jaguar2021, Skopje се одигра промотивен натпрерар помежу долгогодишниот тениски работник, кој има големо влијание врз развојот на тенисот во нашата држава, Јован Спасеновски-Џагула И Димитар Грабул.
Џагула го прослави јубилејопт од 70 години присаство на тениските терени и му посакуваме многу здравје и успеси и уште м,ногу години присаство на тениските терени.
Назад
Баркод
Генерален спонзор
Цевитана
Златен спонзор
Спонзори
  • VALMIR CONSTRUCTION –DOOEL Skopje
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup