Вести
4 ден Македонија 1-2 Кипар  19-04-2019
      
          Лина Ѓорческа                Магдалена Стоилковска            Ана Ристевска                    Александра Симева         Димитар Лабудовиќ

Фед Куп репрезентацијата денес продолжува со последниот настап во Групата Б, а го игра со репрезентацијата на Кипар која е носител во нашата група.


1 натпревар
STOILKOVSKA, Magdalena  2-6, 0-6 LOUKA , Eleni,
2 натпревар
Lina Gjorcheska 3-6, 2-6 SERBAN Raluca Georgiana
3 натпревар двојки
 Lina Gjorcheska /STOILKOVSKA, Magda  6-2, 6-2  SERBAN Raluca Georgiana / LOUKA , Eleni,


МАКЕДОНИЈА                    
1. Lina Gjorcheska  385 на ВТА на ИТФ
2.
STOILKOVSKA, Magdalena, 1285 на ИТФ
3.
RISTEVSKA, Ana- 1938 на ИТФ светска јуниорска ранг листа до 18
4. 
SIMEVA, Aleksandra- 1031 на ИТФ светска јуниорска ранг листа до 18
  КИПАР
1.SERBAN Raluca Georgiana- 208 на ВТА
2.
LOUKA , Eleni, 159 на ИТФ светска јуниорска ранг листа до 18
3.
HADJIGEORGIOU , Florentia -1353 ИТФ светска јуниорска ранг 18
4. 
CONSTANTINOU, Maria-1139 ИТФ светска јуниорска ранг 18

Група Б

Држава

Одиграни

натпревари

Победи

Загубени

Натпревари П-З

разлика

Cyprus

3

3

0

8 - 1

7

Kosovo

4

3

1

7 - 5

2

North Macedonia

3

2

1

7 - 2

5

Algeria

3

0

3

1 - 8

-7

Congo

3

0

2

1 - 9

- 8


Во нашата група денес играат уште Алжир- Конго, а Косово денес е слободен
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup