Вести
Отворено првенство на Македонија за мажи и жени- Велес Опен 2017  08-09-2017


Во периодот од 13 до 17.09.2017 година на терените на Тенискиот клуб Борец-Велес, ќе се одржи Отвореното Првенство на Македонија за Мажи и Жени, Велес Опен 2017 година.
 

Датум:

Квалификации и главен турнир.12-17.09.2017  година

Домаќин:

Тениски клуб Борец-Велес

Врховен судија и Делегат од МТФ:

Антонио Радојничкиќ

 

Турнирско водство

Кире Раковски 078 376 971

Лекарска екипа:

Дополнително ќе се објави

Топки:

Babolat  French Open all court

Терен: 

Тврда подлога,  2 терени 

Категории:

Мажи И жени без старосно ограничување но со полни 14 години.

Правила :

Сите правила важат согласно Правилникот  за  натпревари на МТФ. Големина на костур мажи: Главен турнир 32, Квалификации 16 (за 4 места), Големина на костур жени: Главен Турнир 16, Квалификации 8 (за 2 места).

Пријавување:

Понеделник, 11.09.2017  година до 11.00 часот на  Е-маил: mtf@unet.com.mk

Комплетната ЛИСТА на УЧЕСНИЦИ ќе биде објавена во Понеделник 11.09.2017  до 12,00 на http://mtftennis.mk/

Одјава:

Понеделник 11.09.2017 година до 12 ч. на  Е-маил: mtf@unet.com.mk

Пријавнина:

1.100,оо денари, која треба која треба да се плати најдоцна до ПОНЕДЕЛНИК 11.09.2017 година, ИСКЛУЧИВО на сметка на ТК Борец-Велес, 200002236891093, банка депонент Стопанска   Банка а.д. Скопје.

Почеток на натпреварите:

Отвореното  првенство за мажи  започнува во (СРЕДА) 13.09.2017 година во 9:00 часот, а Отвореното  првенство за жени  започнува во (ПЕТОК) 15.09.2017 година во 9:00 часот, по претходно направен Распоред за Играње кој ќе се објави во (ПОНЕДЕЛНИК) 11.09.2017 година до 14,оо часот на http://mtftennis.mk/. Доколку има квалификации  за мажи истите ќе се одржат еден ден порано во Вторник на 12.09.2017 со почеток во 10 часот, односно во Четврток 14.09.2017 со почеток во 9:00 за жени.

Извлекување:

За мажи и жени   ќе биде на (ПОНЕДЕЛНИК) 11.08.2017 год.  во 12:00, во просториите на  МТФ.

Општо:

Секоја жалба се доставува до делегатот на турнирот во писмена форма со такса од 1.000 денари и по неа се одлучува веднаш.

Награди:

Спортски награди и  признанија  обезбедува МТФ.

Награден Фонд:

 

Во конкуренција мажи

1место  нето 24.000 денари

2 место  нето 12.000 денари

½ финале нето 6.000 денари

Во конкуренција жени

1 место нето 12.000 денари

2 место нето  6.000 денари

½ финале нето 3.000 денари

 

Секој играч кој ќе победи во претходните кола на име на патни трошоци за секоја победа, ќе им се исплати по 1.000 денари.

 

Наградниот фонд на играчите ќе им биде исплатен во денари , на трансакциска сметка која играчите ќе ми ја достават на директорот на турнирот Кире Раковски. Персоналниот данок ќе го плати Клубот организатор.

Сместување:   

Контактирајте го Кире Раковски 078 376 971

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup