Вести
Бојан успешно стартуваше во Шпанија  23-03-2016



Најдобро рангираниот јуниор до 18 години, Бојан Јанкуловски (67 на ИТФ) од вчера го започна настапот на главниот турнир на  ITF Junior GRIP2 Tennis Academy Vinaros   во Винарос, Шпанија.

Тој е со ранг 67 на ИТФ и е поставен за 4 носител на турнирот кој е од 2 категорија.
Денес во 2 коло од главниот турнир тој го победи Aaro POLLANEN  од Холандија кој е 213 на ИТФ ранг листата, со резултат 7-5, 6-4 

2 коло главен турнир- се игра во моментов

Bojan JANKULOVSKI (MKD) [4]  7-5, 6-4 Aaro POLLANEN (FIN)


1 коло главен турнир

Bojan JANKULOVSKI (MKD) [4]     6-0 7-6(4)     Carlos SANCHEZ JOVER (ESP)

 

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup