Вести
Јана денес игра за 5 место  06-10-2019
  

Денес во 14,оо часот, на Тенис Еуропе мастерс турнирот во Тенис за Јуниорки до 14 години во Реџо Калабрија, Италија нашата претставничка Јана Стојанова ќе настапи во рамките на натпревар од 1 коло против третата носителка на турнирот Амелие Шмејкалова од Чешка.

1 коло
Jana STOJANOVA 6-7(4), 2-6 Amelie SMEJKALOVA [3] 

разигрување 5-8 место
Jana STOJANOVA  6-1, 6-2 Alisa BARANOVSKA [1] 

денес разигрување 5-6 место

Jana STOJANOVA   6-3, 6-2 Hanna TSITAVETS 

Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup