Вести
3 ден Фед Куп Македонија е слободна  14-04-2016
        
       Магдалена Стоилковска    Катарина Маринковиќ        Елена Јанкуловска             Нора Христовска              Дејан Маринковиќ

Македонската Фед Куп репрезентација после вчерашната победа над вториот носите Ирска е пласирана на 1 место во група и обезбеди пласман во play off натпреварот против репрезентацијата на Норвешка за пласман во 2 Евро Африкаснка група.

Преостанува во петок, 15.04.2016 да се одигра уште последниот натпревар во група, против репрезентацијата на  Исланд, за во сабота да играме против репрезентацијата на Норвешка.

Денес сме слободни.

ПЕТОК

МАКЕДОНИЈА:

- Magdalena Stoilkovska 1144 дубл ранг
-
Katarina Marinkovikj нема ранг сингл и  дубл
-
Elena Jankulovska нема ранг сингл и  дубл
-
Nora Hristovska нема ранг сингл и  дубл

Капитен Дејан Маринковиќ
(MKD)

ИСЛАНД
- Hera Brynjarsdottir нема ранг сингл и  дубл
-
Anna Soffia Gronholm нема ранг сингл и  дубл
-
Selma Oskarsdottir нема ранг сингл и  дубл
-
Hekla Maria Jamila Oliver нема ранг сингл и  дубл

Капитен Jon-Axel Jonsson (ISL)САБОТА

МАКЕДОНИЈА:

- Magdalena Stoilkovska 1144 дубл ранг
-
Katarina Marinkovikj нема ранг сингл и  дубл
-
Elena Jankulovska нема ранг сингл и  дубл
-
Nora Hristovska нема ранг сингл и  дубл

Капитен Дејан Маринковиќ
(MKD)

НОРВЕШКА

Ulrikke Eikeri 358 ранг сингл и  718 дубл

Melanie Stokke 478 ранг сингл и  827 дубл

Andrea Raaholt 1149 ранг сингл и  нема дубл

Malene Helgo нема ранг сингл и  дубл

 

Капитен Jorgen Vestli (NOR)Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup