Вести
Ѓорѓи и Ведран прогласени од Тенис Европа за најдобар пар во двојки за 2016 година  30-12-2016

од лево кон десно: Ведран Радоњанин, Ѓорѓи Јанкуловски  (Битола Опен 14)Златко Павловски, Дамјан Поповски и Душан Трунич

Македонскиот пар Ведран Радоњанин и Ѓорѓи Јанкуловски се прогласени за најдобар пар во конкуренција на двојки за 2016 година, од страна на Тенис Европа. Оваа титула за 2016 година ја имаат освоено благодарение на следните резултати:
1. Турнир до 16 години во Тирана, Албанија
2. ЈУГ Опен 14, Скопје, Македонија
3. Битола Опен 14, Битола, Македонија
4. Турнир до 14 години Тирана, Албанија
5. Тенниспарк Опен 16, Скопје, Македонија
6. Источно Европски Шампионат -2 место
Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup