Вести
Калин и Александра на Тенис Европа Масетрс до 14 години  07-10-2018
 

Најдобрите македонски јуниори до 14 години Калин Ивановски и Александра Симева го завршија настапот на Европскиот Мастерс турнир до 14 години, во Реџио Калабриа, Италија, кој се одржуваше во периодот од 05 до 08.10.2018 година.

Калин заврши на 7-мо место, а Симева на 8-мо место, што е голем успех за двајцата.

Комплетни резултати кои ги постигнаа Симева и Ивановски на Мастерс турнирот:

разигрување 7 до 8 место:
Kalin IVANOVSKI службена победа на Калин Filip PIECZONKA [4]  
Aleksandra SIMEVA  -26, 1-3 ret Celine NAEF 


разигрување 5 до 8 место:
Kalin IVANOVSKI 6-2, 0-6, 2-6  Olaf PIECZKOWSKI 
Aleksandra SIMEVA   2-6, 7-5, Sabina ZEYNALOVA [4] 

1 коло Јуниори
Kalin IVANOVSKI 4-6, 1-6- Matthew William DONALD [2] 

1 коло ЈУНИОРКИ
Aleksandra SIMEVA 6-0, 1-6, 1-6 Katerina DIMITROVA [2] Назад
Спонзори
ITF
Tennis Europe
ATP
WTA
Davis Cup
FedCup